Tipuri de stingatoare

Stingatoare transportabile cu pulbere

Stingatoarele cu pulbere au utilizari diverse, in functie de masa de pulbere si puterea de stingere a focarului. Astfel, stingatoarele cu incarcatura de 1 si 2 kg pot fi folosite cu succes la stingerea incendiilor la autoturisme, ce le de 3 si 4 kg la stingerea incendiilor la autoutilitarele de marfa si pasageri, cele de 5 si 6 kg la stingerea incendiilor la autocamioane, tiruri, autobasculante si alte masini de capacitati mari, vagoane CFR, magazine si depozite cele de 9, 10 si 12 kg la stingerea incendiilor in spatii comerciale, depozite de marfa iar cele mari de 50 si 100 kg la stingerea incendiilor in spatii deschise. Stingatoarele cu pulbere permit stingerea incendiilor care implica prezenta curentului electric pana la 1000 V, pes te aceasta putere se folosesc pulberi speciale ce pot fi introduse in stingatoare la cererea expresa a clientului.

Se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele A,B,C, in spatii inchise sau deschise (mijloace de transport auto, statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave, vagoane CFR etc.), precum si asupra echipamentelor electrice cu tensiuni pana la 1000 V.

Se utilizeaza cu eficienta maxima in zone cu arii intinse si potential mare de risc la incendiu.
Sunt usor de manevrat de o singura persoana. Jetul de pulbere este suficient de puternic si performant, permitand rezultate optime in actiunea de stingere, chiar si de catre o persoana mai putin experimentata.

RECIPIENTUL este executat din tabla de otel prin procedee de sudura omologate, pe masini automate de sudat, sau din aliaj de aluminiu.

ROBINETUL este executat din alama, fiind prevazut cu maner de sustinere, brat declansator si manometru indicator de presiune.

AGENTUL DE STINGERE - pulbere ecologica uscata universala ABC-E 40% care asigura stingerea cu eficienta maxima pentru toate tipurile de focare. Pulberea nu contine substante periculoase pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator.

GAZUL PROPULSOR - azotul (N2), gaz ecologic fara variatii de presiune la variatiile de temperatura.

Stingatorul carosabil tip P50 este incarcat cu 50kg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are o lungime de 6m iar timpul de descarcare este de cca 50 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a pulberii. Presiunea de lucru este de max. 16bar iar focarul este de min. A/B C. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 1866.

Stingatorul carosabil tip P100 este incarcat cu 100kg de pulbere tip ABC sau BC in functie de cerintele clientului. Jetul de refulare are o lungime de 6m iar timpul de descarcare este de cca 50 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a pulberii. Presiunea de lucru e ste de max. 16bar iar focarul este de min. A/BC. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 1866.