Tipuri de stingatoare

Stingatoare portabile cu spuma

Stingatoarele cu spuma aeromecanica au intrebuintari asemanatoare stingatoarelor cu pulbere, insa, datorita prezentei apei in compozitia spumei, nu se pot folosi la incendiile ce implica prezenta curentului electric. In schimb se folosesc cu succes la stingerea incendiilor provocate de arderea hidrocarburilor, statii PECO, depozite de carburanti, uleiuri, pacura, titei.

RECIPIENTUL este executat din tabla de otel prin procedee de sudura omologate, pe masini automate de sudat sau din aliaj de aluminiu.

ROBINETUL este executat din alama, fiind prevazut cu maner de sustinere, brat declansator si manometru indicator de presiune.

AGENTUL DE STINGERE - solutie spumanta fluoroproteinica care asigura stingerea cu eficienta maxima pentru focarele de tip A si B. Spumantul nu contine substante periculoase pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator.

GAZUL PROPULSOR - azotul (N2). Gaz ecologic fara variatii de presiune la variatiile de temperatura.

Stingatorul tip SM6 cu spuma aeromecanica solutie AFFF 6%, cu capacitate de 6 litri. Lungimea jetului de refulare este de 4m iar timpul de descarcare este de 12 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de refulare si palnie de dispersie a lichidului si formarea spumei aeromecanice. Temperatura de lucru 0 -60C special se poate comanda cu solutie ce rezista pana la -15C. Focar min. de 8A/113B. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.

Stingatorul tip SM9 cu spuma aeromecanica tip solutie AFFF 6%, cu capacitate de 9 litri. Lungimea jetului de refulare este de 4m iar timpul de descarcare este de 15 sec. Stingatorul este prevazut cu furtun de r efulare si palnie de dispersie a lichidului si formarea spumei aeromecanice. Temperatura de lucru 0 -60C. Special se poate comanda cu solutie ce rezista pana la -15C. Focar min. de 13A/183B. Stingatorul este fabricat in conformitate cu SR EN 3.